Foder

Vi är återförsäljare av

Fibregest och Camelibra

 

 

 

Camelibra är ett vitamin- och mineralfoder skapat speciellt för alpacka, lama och andra kamelider.

Camelibra innehåller vitaminer och mineraler och är dessutom designat att stödja och effektivisera matsmältningen hos alpackan. Camelibra är inte ett kraftfoder.

Camelibra doseras 1g per kilo alpacka, d v s att en femtiokilos alpacka skall ha 50g Camelibra per dag ( en knapp deciliter) En 20-kilos säck innehåller 400 dagsdoser till en 50-kilos alpacka och kostnaden per dag blir drygt en krona.

Pris per 20 kg 348:- + moms

Fibregest har samma tillverkare som Camelibra och används också till hästar (som är sädeskänsliga). Fibregest är ett fiberrikt kraftfoder som förser alpackan med långsamma kolhydrater, en stabil energiöverföring vilket är bättre än en snabb sockerrush som t ex sockerbaserade tillkott ger.

Alpackaston som i princip alltid är dräktiga eller digivande eller båda dera. Behöver som regel något mer än bara hö och gräs. Vi har valt att ge våra ston Fibregest. Den senare delen av dräktigheten och första månaderna av digivning är perioder när alpackamamman gör av med massor av energi. Våra ston får Fibregest året om, lite mer under sen dräktighet och första månaderna av digivning. Vi ger även våra växande djur Fibregest.


Fibregest doseras också i små mängder, 50 - 100 gram beroende på alpackans behov.

Både Camelibra och Fibregest är till formen mycket småpelleterade för att undvika foderstrupsförstoppning. Inga genmanipulerade grödor används i tillverkningen.

Pris per 20 kg 215:- + moms

Läs mer om Camelibra och Fibregest hos gwf nutrition